Snel je leidingen verleggen tijdens het gamen

Het verleggen van leidingen is nou eenmaal een van die werkzaamheden die je liever overlaat aan een loodgieter. Maar wat als je het nou zelf zou proberen te doen. Het zal een leuke bezigheid voor je worden en zal ook zeker nog meer voldoening geven aan de uitvoer van het project. Met onderstaande tips kan je natuurlijk heel goed op weg worden geholpen om de leidingen zelf te kunnen verleggen. Kom je er niet uit bel een loodgieter Dordrecht:

1) Zoek een handige hulp. Helemaal geen slecht idee, vooral wanneer je het werk nog nooit eerder hebt gedaan. Een handige hulp zal je altijd nog kunnen ondersteunen bij werkzaamheden waar een leek geen kans van slagen heeft. Denk maar aan het solderen van koperen leidingen. Ook is het altijd goed om een tweede mening aan te horen betreffende de werkzaamheden. Zaken die je eventueel over het hoofd had gezien kunnen zo tijdig ontdekt worden.

2) Maak een goed werkplan. Dit zal je zeker helpen om het werk goed te plannen en ook van te voren in te kunnen spelen op eventuele problemen. Denk maar aan een lastig bereikbare plek of een oude leiding waarvan je de exacte ligging niet precies kent. Zo kan je, voordat je begint met het verleggen, al weten hoe je het probleem zult aanpakken. Ook is zo een werkplan handig voor het opmaken van een begroting voor al het benodigd materiaal.

3) Vervang zoveel als mogelijk de oude leidingen. Het is daarom niet zo handig om de oude leidingen weer proberen te gebruiken bij het verleggen. Vooral bij het maken van nieuwe verbindingen zal de leiding extra worden verzwakt waardoor de kans heel groot is op lekkages in de toekomt. Door nieuwe leidingen en verbindingsstukken te gebruiken zal de kans op lekkages in de toekomst wel heel klein zijn.

4) Nu wij het over nieuwe leidingen hebben: probeer ook de nieuwste technieken op dit gebied. Er zijn nu leidingen te verkrijgen die geheel uit kunststof zijn vervaardigd en compleet met de nodige verbindingsstukken komen. Deze kunnen ook nog aan elkaar worden bevestigd zonder dat er gesoldeerd hoeft te worden. Dit verkleind natuurlijk ook de kans op lekkages, vooral wanneer het werken met leidingen een nieuw werkgebied voor je is.

5) Controleer de leidingen nog eens een keer voordat je alles weer dichtgooit. Niets gaat zo erg zijn als wanneer je geconfronteerd raakt met een leiding die lekkages vertoont nadat je alles weer netjes hebt dichtgegooid. Denk maar aan een leiding die in de muur of onder de vloer ligt. Alles weer openbreken gaat je dan wel weer het dubbele kosten.
Zelf je leidingen verleggen is zeker een grote uitdaging, vooral wanneer je het nog nooit eerder gedaan hebt. Laat je echter niet afschrikken en lever het werk zelf op door bovenstaande 5 tips op te volgen. Schakel bij een probleem wel een loodgieter met spoed in. Zo voorkom je natuurlijk ook weer grotere schade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *