Wat je van gamen kan leren op de werkvloer

Wat je van gamen kan leren op de werkvloer

Gamen en werken zijn eigenlijk niet samen te noemen. Gamen op het werk kan zelfs een reden zijn voor een schorsing of zelfs een ontslag. Zelfs de meest fanatieke gamer zal zich dus tijdens de werktijden onthouden van het gamen en zich concentreren op het werk. Maar wist je dat de werkvloer ook een inspiratie kan zijn voor het gamen? Het klinkt wel gek, maar is wel degelijk mogelijk

Bekijk de werkvloer door de bril van een echte gamer

Een game is in feite niets anders dan een spel vol uitdagingen die je moet zien te overbruggen. Primair is vooral ook een goede communicatie , vooral als je met meerdere gamers bezig bent. De werkvloer kan gezien worden als een platform waar je samen met je collega’s diverse uitdagingen samen zal moeten oplossen. De nodige skills voor het samenwerken kan je ook meenemen bij het gamen. Niet elke speler heeft immers dezelfde eigenschappen, net als je collega’s.

Naast het leren samen te werken zijn ook de nodige computervaardigheden van belang. Vooral voor degenen die op het werk achter een PC zitten kunnen de vingervlugheid op het toetsenbord en het snel kunnen vinden van allerlei “shortcuts” meehelpen een game beter te kunnen beheersen. Ook het snel kunnen vinden van icoontjes op het beeldscherm is een vaardigheid die je op het werk achter je PC kan opdoen.

Je doorzettendheid op het werk gaat zich ook laten merken als gamer

Als gamer moet je wel heel goed gemotiveerd zijn om het spel af te kunnen krijgen. Het kan soms wel lastig zijn op de vaart erin te houden, vooral wanneer het maar niet lukt om een bepaalde level af te krijgen. Hierbij kan je dezelfde tactieken toepassen die je op het werk gebruikt om het enthousiasme erin te houden. De vele gesprekken die op het werk worden gehouden tussen collega’s onderling kunnen ook bij het gamen de inspiratiebron zijn om de moed niet op te geven.

En wat dacht je van de nodige concurrentie? Op de werkvloer is er wel altijd sprake van een competitie onderling om te kijken wie het best presteert. Bij het gamen is het niet veel anders. Er zijn diverse websites waar gamers bij elkaar komen om hun ervaringen te delen, maar ook om op te scheppen over hun vaardigheden bij het gamen. Jij kan daar zeker niet achterblijven.

Er zijn dus wel behoorlijk wat raakvlakken tussen de ervaringen en vaardigheden op de werkvloer en die nodig voor het gamen. Als je goed presteert op het werk en altijd competitief denkt zullen deze vaardigheden je zeker ook helpen bij het gamen. Zorg er wel voor dat het gamen geen obsessie wordt en jij je werk erdoor zal verwaarlozen. Dat is nou echt een kenmerk die je liever vandaag dan morgen moet laten liggen.

Mede mogelijk gemaakt door Loodgieter Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *